Hoe maak je een kerststuk met eenvoudige hulpmiddelen?

Dit seizoen is gevuld met mogelijkheden om magie te creëren. Van Thanksgiving tot oudejaarsavond zijn de seizoensthema’s uitgebreider geworden omdat mensen dit jaar creatiever zijn geworden. Maar veel van die versieringen en ambachten zijn gewoon dat, versieringen en ambachten. Het zijn geen instructies voor het maken van een olielamp in de kerstboom of een spookhuis. Zelfs als je alles goed doet, zullen er momenten zijn waarop je de grens van simpel naar onorigineel overschrijdt. Maak een kerststukje modern, er zullen ook momenten zijn dat je verstrikt raakt in een artistieke sleur en je buren ongelukkig maakt. En zelfs dan hoeft het niet permanent te zijn.Hier zijn enkele eenvoudige stappen die je dit seizoen kunt nemen om een magisch effect te creëren, of op zijn minst jezelf aan het lachen te maken :

Denk niet te veel na over de details

Bij het versieren voor de feestdagen moet je rekening houden met de details. Of het nu gaat om het kiezen van de perfecte kleur voor jouw boom, het bepalen van het soort lampjes dat je gaat gebruiken of het uitzoeken van de perfecte voorwerpen voor jouw tafel, je moet in gedachten houden hoeveel ruimte er wordt gebruikt en hoe feestelijk de gelegenheid zal zijn. Top en tip. Zelfs als je denkt dat je alles onder controle hebt, zullen er altijd mensen zijn die vragen stellen, mensen die denken dat je te ver bent gegaan.

Speel met je kleuren

Als het gaat om het creëren van een warme, uitnodigende sfeer in huis, heb je waarschijnlijk de kleur rood gekozen als je primaire kleur. Als je een gezellige, donkere sfeer wilt, heb je waarschijnlijk geel gekozen als je primaire kleur. Rood, geel en blauw staan bekend als stemmingsverhogende kleuren, dus het is logisch om ze in jouw inrichting te gebruiken. Maar je hoeft niet in het rode huis te blijven als je dat niet wilt. Je kunt elk van de andere kleuren in jouw inrichting gebruiken om een meer individualistische omgeving te creëren.

Gebruik eenvoudige materialen

Versier voor de feestdagen niet alleen met je eigen twee handen, maar ook met goedkope, eenvoudige materialen. Iets simpels als een vaasje of een paar gewone stokjes kan je huis veel karakter geven. Als het gaat om meer decoratieve items, zoals lampjes, feeën lampjes of andere lampjes,  kan je altijd wat sterrenlicht toevoegen of een donker, sfeervol licht op jouw desserttafel gooien. Welke lampjes je ook kiest voor jouw tafel, zorg ervoor dat ze gemakkelijk te vervangen zijn en geen lichtverbruik of verstoring van andere huishoudelijke voorwerpen veroorzaken. Je kunt ook oplaadbare kaarsen kopen die het hele jaar door gebruikt kunnen worden. Als je nog moet versieren voor de feestdagen, zijn hier enkele eenvoudig te reinigen lampjes die je thuis kunt bewaren.

Experimenteer met verlichting

Niemand heeft ooit gezegd dat je je moet houden aan traditionele methoden van verlichting. Je kunt ook experimenteren met kleur, lichtopbrengst en andere effecten met behulp van speciale lampen die speciaal voor dit seizoen zijn ontworpen. De mogelijkheden zijn bijna eindeloos. Probeer zachte lampen te gebruiken wanneer je rustige inspiratie nodig hebt, of gebruik lampen die hoger in de atmosfeer staan om een kil effect te creëren. In feite  kan je zelfs proberen de helderheid in de kamer waar je gaat decoreren naar beneden te draaien om te voorkomen dat er extra verlichting nodig is.

About inyourface

Check Also

Dit zijn de voordelen van een mobiele airco

In de warme zomermaanden is het wel zo prettig wanneer je binnenshuis lekker koel kan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente reacties

Geen reacties om te tonen.